O nama

LINigra je privatna škola s pravom javnosti, a riječ LINigra je skraćenica od LINGVISTIČKA IGRA.Naša srednja škola razvila se iz LINigre, škole stranih jezika koja postoji od 1991. godine.Programi koji se realiziraju imaju suglasnost Ministarstva prosvjete i športa te je u pravima i obvezama izjednačena s državnim školama.

 • Jezična gimnazija
 • Hotelijersko-turistička škola

Obrazovanje odraslih:
 • Hotelijersko-turistički tehničar
 • prkvalifikacija
 • dokvalifikacija ( samo 4. razredi )

Što vrijedi znati o našoj školi?

Učenici su u školi od 8,45 do 15,45 sati, dakle, vrijeme je prilagođeno europskom radnom vremenu. U razrednom odjelu je najviše 20 učenika što omogućava osobni odnos među učenicima i nastavnicima. U školi se osim engleskog jezika uči još i njemački, talijanski i latinski, a ukoliko ima dovoljan broj zainteresiranih, organizira se nastava francuskog i španjolskog.

Za učenike oba programa izvodi se "nastava na putu" u obliku stručnih putovanja tijekom školske godine. Organizirana je dodatna i dopunska nastava, radi nadoknade "rupa" u predznanju i kako bi saznali više i razvili sposobnoSsti u područjima za koja pokazuju zanimanje. Kvalitetan rad s učenicima donosi nam zapažene rezultate na županijskim i državnim natjecanjima, kao i dobar uspjeh na nacionalnim ispitima.Praktična nastava i stručna praksa provode se na putovanjima te kroz suradnju s uglednim ugostiteljskim, hotelijerskim i turističkim poduzećima. U toku školske godine na putovanjima koja organiziraju učenici hotelijersko-turističkog programa sudjeluju i učenici jezične gimnazije, u okviru tzv. nastave na putu.

Fakultativna nastava: Povijest umjetnosti i lulturno povijesna baština, latinski, treći, odnosno četvrti strani jezik (u 3. i 4. razredu), osobni management, govorništvo, računalstvo...

U školi postoji veliki izbor vannastavnih aktivnosti: likovna, dramska, novinarska, foto, povijesna i eko grupa. Izvan nastave učenici mogu pohađati satove plesa i joge.

Organiziraju je radionice, tribine, sportske i druge aktivnosti iz područja za koja učenici pokažu interes te se tijekom godine prate kulturna događanja u gradu (kazališne i kino predstave, izložbe, festivali i sl.).

Redovito, svakog obrazovnog razdoblja, organiziraju se humanitarne i eko-akcije.

Ispitivanje je svakodnevno i spontano, često u obliku ponavljanja, pa se timr izbjegava s jedne strane kampanjsko učenje a s druge napetost i stresnost ispitnih situacija. Daje se prednost razgovoru i usmenom izlaganju i realizaciji projekata.

Nastava je prilagođena predznanju i interesima učenika. Rad s učenicima je individualiziran i prilagođen njihovim potrebama i znanju.

Kontakt s roditeljima je suradnički i čest.

Nastavnici naše škole trajno se stručno usavršavaju.

Škola je suvremeno opremljena audio i video opremom te vlastitom informatičkom učionicom.

Temeljno polazište naše srednje škole je da stereotipan način obrazovanja baziran na "štrebanju" činjenica zamijeni kontinuiranim razvojem vještina kod učenika važnih za razvoj mlade samosvjesne osobe.

LINigra
ZNANJE U SUSJEDSTVU

Obratite nam se svakog radnog dana od 9 - 16 sati
tel: 3779 593, 3756 376
e-mail: info@linigra.hr
ili nas posjetite na www.linigra.hr
Rezervacija termina za upisZnate li tko je državni prvak Hrvatske iz Engleskog jezika?

Ne znate?

Kliknite ovdje za više informacija