POVIJEST

LINIGRA – privatna škola s pravom javnosti je srednja škola osnovana 1998. godine, a razvila se iz LINigre, škole stranih jezika koja postoji još od 1991. godine. Osnivač i ravnatelj škole je Trpimir-Frane Sulić od 2012. godine.
Programi koji se realiziraju imaju suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te je u pravima i obvezama izjednačena s državnim školama.

Provodimo dva obrazovna programa:

 • hotelijersko-turistički tehničar
 • opća gimnazija

Osim redovnog školovanja, nudimo i obrazovanje odraslih. Omogućujemo prekvalifikaciju u zanimanje hotelijersko-turistički tehničar ili dokvalifikaciju (nakon dovršene trogodišnje škole) za zanimanje hotelijersko-turistički tehničar.

VIZIJA:

Naša vizija je postati jedna od najuspješnijih škola koja priprema za daljnje školovanje sve one srednjoškolce koji žele kvalitetniji obrazovni sustav, koji iz bilo kojega razloga nisu zadovoljni obrazovnim sustavom državnih škola ili koji nisu uspjeli upisati državnu školu zbog nefleksibilnosti uvjeta upisa.

LINIGRA će biti dinamičan izvor obrazovanja, zadovoljavajući potrebe svakog učenika, ali i zajednice u promjenjivom globalnom društvu.

Vjerujemo da je svaka osoba jedinstvena i da zaslužuje priliku postići svoj potencijal, da je svaka osoba odgovorna za svoje poteze i rezultirajuće posljedice, da različitost ojačava pojedince unutar zajednice te da je učenje esencijalni cjeloživotni proces.

MISIJA:

Naša misija je pripremiti za rad, za aktivno građanstvo, ali i za daljnje obrazovanje svu djecu koja žele kvalitetnije obrazovanje ili koja iz bilo kojeg razloga nisu upisala tradicionalnu državnu srednju školu.

LINIGRA u suradnji s roditeljima, predana je stvaranju okružja pogodnog za cjeloživotno učenje, promovirajući najveći stupanj individualnog razvoja.

LINIGRA obrazuje i odgaja sve učenike da postanu odgovorni građani u društvu.

Sa ciljem da zadovoljimo potrebe različitosti učeničke populacije, naša škola teži postići visoki akademski uspjeh i osobni razvoj svakog učenika, što postižemo kroz kontinuiranu suradnju škole, zajednice, roditelja i učenika. Inzistiramo na školskoj klimi pogodnoj individualnim potrebama učenika, omogućujući im uspjeh u promjenjivom svijetu.

LINIGRA prepoznaje činjenicu da je svako dijete individua, da su sva djeca kreativna te da sva djeca trebaju uspjeti. Iz tog razloga, LINIGRA poštuje individualne potrebe djece te naglašava socijalni, emocionalni, fizički i intelektualni razvoj svakog djeteta.

Što vrijedi znati o našoj školi?

 • Učenici su u školi od 8:45 do 15:05 sati, dakle, vrijeme je prilagođeno europskom radnom vremenu, a nakon nastave učenici imaju mogućnost ostanka na organiziranom učenju gdje uz pomoć i vodstvo dežurnih nastavnika mogu raditi domaće zadaće, učiti i ispravljati ocjene.
 • U razrednom odjelu je najviše 15 učenika što omogućava osobni odnos među učenicima i nastavnicima.
 • Učenicima koji se aktivno bave sportom omogućavamo prilagođavanje školskih obveza s rasporedom treninga i natjecanja.
 • U školi se redovno uče tri strana jezika: engleski jezik, njemački jezik i talijanski jezik.
 • Za učenike oba programa izvodi se “nastava na putu” u obliku stručnih putovanja tijekom školske godine.
 • Organizirana je dodatna i dopunska nastava, radi nadoknade “rupa” u predznanju i kako bi učenici saznali više i razvili sposobnosti u područjima za koja pokazuju zanimanje.
 • Kvalitetan rad s učenicima donosi nam zapažene rezultate na županijskim i državnim natjecanjima, kao i odličan uspjeh na ispitima državne mature.
 • Praktična nastava i stručna praksa provode se na putovanjima te kroz suradnju s uglednim ugostiteljskim, hotelijerskim i turističkim poduzećima.
 • U školi postoji veliki izbor izvannastavnih aktivnosti:
  likovna, dramska, foto-novinarska, glazbena i literarna grupa. Izvan nastave, ako postoji dovoljan interes, učenici mogu pohađati satove plesa.
 • Tijekom godine prate se kulturna događanja u gradu (kazališne i kino predstave, izložbe, festivali i sl.).
 • Redovito se organiziraju humanitarne i eko-akcije.
 • Ispitivanje je svakodnevno i spontano, često u obliku ponavljanja, pa se time izbjegava s jedne strane kampanjsko učenje, a s druge napetost i stresnost ispitnih situacija.
 • Nastava je prilagođena predznanju i interesima učenika. Rad s učenicima je individualiziran i prilagođen njihovim potrebama i znanju.
 • Naši nastavnici usmjeravaju učenike i pomažu im u usvajanju novih vještina i znanja te ih potiču na kritičko, kreativno i samostalno razmišljanje i rješavanje problema.
 • Kontakt s roditeljima je suradnički i čest.
 • Upotreba tableta u nastavi s digitaliziranim nastavnim materijalima.
 • Korištenje online učionice za razmjenu digitalnih sadržaja – Google Classroom
 • Škola koristi e-Dnevnike te na taj način omogućava roditeljima kontinuiran uvid u sva učenička postignuća.
 • Nastavnici naše škole trajno se stručno usavršavaju.
 • Temeljno polazište naše srednje škole je da se stereotipan način obrazovanja baziran na “štrebanju” činjenica zamijeni kontinuiranim razvojem vještina kod učenika važnih za razvoj mlade samosvjesne osobe. Cilj nam je omogućiti sigurno okružje za učenike, poticati i podržavati ih u njihovom osobnom, socijalnom i intelektualnom razvoju te otkrivanju i ostvarivanju svih njihovih potencijala.

Poruka ravnatelja

Veliko mi je zadovoljstvo predstaviti Vam našu školu. LINIGRA – privatna škola s pravom javnosti je uspješna srednja škola koja se nalazi na okretištu Črnomerec, na zapadnom dijelu Zagreba, tek desetak minuta udaljenom od centra.

Vrlo sam ponosan biti ravnatelj ove obrazovne zajednice. Gledajući unazad, svaki put se iznenadim koliko i što smo, kao škola, postigli. Nevjerojatno sam ponosan na naše učenike, njihove rezultate, ali i na nastavnike koji su doprinijeli uspjehu.

Naš moto je „Učimo za život, a ne za školu!“, a naši ciljevi su vrlo jednostavni: biti dobro organizirana škola u kojoj je najvišim standardima poučavanja i učenja svima omogućeno ispuniti svoj potencijal, oblikovanjem darovitosti u svrsishodne vještine, zamjenjivanjem reproduktivnog učenja trajnim znanjem i razvijanjem sposobnosti. Želja nam je da naša škola bude škola u kojoj nema neuspjeha, koju će svaki učenik napustiti s identificiranim talentom i sposobnostima uz pomoću kojih može postati što god želi. Uz mene, izvrsni nastavnici i stručni suradnici brinu o realizaciji ovih visokih ciljeva jer bez predanih nastavnika niti jedno naše postignuće ne bi bilo moguće.

LINIGRA je uspjela izgraditi izvanrednu reputaciju. Mi smo škola s velikim uspjesima i naši učenici dosljedno dobivaju odlične kvalifikacije. Uz akademske izvrsnosti, nastojimo njegovati kreativnost, neovisnost i osobni razvoj te potaknuti učenike da sudjeluju u širokom rasponu izvannastavnih aktivnosti koje nudimo.

Pristupamo individualno svakom učeniku poštujući različitosti svakoga. Surađujemo s roditeljima kako bismo prepoznali uspjeh i zajednički rješavali probleme. Potrebna nam je stalna podrška roditelja te njihova zainteresiranost i afirmacija jer smo svjesni da je zadatak odgoja i obrazovanja mladih ljudi zajednički napor između doma i škole. Zajedništvo, ujedinjeno sa željom da se u svemu napravi korak više, postalo je temelj kvalitete naše škole.

Većina naših učenika teži upisu na fakultet te imaju cilj postati lideri u svom izabranom području kao i u društvenoj zajednici. Potičemo kod svih naših učenika razvoj vještina i sklonosti kao što su timski rad, komunikacija, rješavanje problema i kreativnost. Postavljanjem emocionalnih, intelektualnih i socijalnih temelja pripremamo naše učenike za buduće akademsko obrazovanje i činimo ih spremnima za susret s daljnjim životnim izazovima.

Ako tražite individualni pristup u odgojno-obrazovnom procesu, ako tražite afirmativni pristup i ravnopravnu komunikaciju, ako tražite mogućnost maksimalnog iskorištavanja svojih potencijala, pridružite nam se na zajedničkom putovanju kroz srednju školu.

HOTELIJERSKO TURISTIČKI TEHNIČAR

Po završetku programa učenik stječe srednju stručnu spremu Hotelijersko – turistički tehničar …

OPĆA GIMNAZIJA

Program opće gimnazije prvenstveno priprema svakog učenika za nastavak obrazovanja na željenom fakultetu …

NASTAVA NA PUTU

Nastava i stručna praksa provode se na putovanjima kroz suradnju s uglednim hotelijersko-turističkim poduzećima.

OBRAZOVANJE ODRASLIH

Prekvalifikacija u zanimanje hotelijersko-turistički tehničar. Dokvalifikacija (nakon dovršene trogodišnje škole) …

LINIGRA PRIVATNA ŠKOLA